top of page

Εορτασμός των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Το Μουσείο Ηρακλειδών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς

Βιώσιμη Πολιτιστική Κληρονομιά -

Συντηρώντας το παρελθόν για τις

μελλοντικές γενιές

ΕΥΡΩΠΗ, ΜΙΑ ΚΟΙΝΗ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ


Το Μουσείο Ηρακλειδών συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς με τις παρακάτω δράσεις:

1. Την Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου, συνδέεται διαδικτυακά με πέντε ακριτικά - περιφερειακά σχολεία και προσφέρει δωρεάν εικονική τρισδιάστατη ζωντανή ξενάγηση στην έκθεση Αρχαίας Ελληνικής Τεχνολογίας “ΕΥΡΗΚΑ : Επιστήμη, Τέχνη και Τεχνολογία των Αρχαίων Ελλήνων” του Άυλου Μουσείου.

2. Την ίδια μέρα, στις 17:00, o υπεύθυνος επικοινωνίας και νέων τεχνολογιών του Μουσείου, κ. Παντελής Μήτσιου, σε διαδικτυακή συνάντηση παρουσιάζει το εν εξελίξει project “Άυλο Μουσείο” και αναλύει πώς αυτό συμβάλλει στη βιωσιμότητα της πολιτιστικής κληρονομιάς. Συμμετοχή ελεύθερη. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής κάνοντας κλικ ΕΔΩ

3. Το Σάββατο 24 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι, στην Ηρακλειδών 16, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Ομάδα για τον Κόσμο, διοργανώνεται εργαστήριο για παιδιά και ενήλικες στο οποίο οι συμμετέχοντες θα δημιουργήσουν νέα χρηστικά αντικείμενα από υλικά που δεν ανακυκλώνονται, σε μια πρώτη γνωριμία με την επανάχρηση υλικών και την κυκλική οικονομία. Η συμμετοχή είναι δωρεάν. Περιορισμένος αριθμός συμμετοχών. Απαραίτητη η προεγγραφή, αποστέλλοντας mail στο info@herakleidon.org στο οποίο θα δηλώνονται τα ονόματα και η ηλικία όσων θέλουν να το παρακολουθήσουν.

Συντονιστής: Γιώργος Καζαντζόπουλος.

4. Την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι διοργανώνεται ανοιχτή συζήτηση με ελεύθερη συμμετοχή, με τίτλο “Οι αναστηλωτές μιλούν για την αναστήλωση στο πεδίο στην εποχή μας”. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συζήτηση για την αναστηλωτική πράξη με αναφορές σε παραδείγματα από το πεδίο.


Με τους Μάρκο Τουφεκλή και Πέτρο Γεωργόπουλο, αναστηλωτές - συντηρητές.

bottom of page